Wessel

Foto Wessel Bezemer 2
Wessel 07
Wessel 08
Wessel 01
Wessel 02
Wessel 04
Wessel 03
Wessel 05
Wessel 09
Wessel 10

“Fascinatie voor mens en dier”

Wessel (1969) is een creatieve beeldhouwer met passie voor het vak. Al meer dan 20 jaar geeft hij vorm aan zijn fascinatie voor de verscheidenheid van het leven op aarde. Een onuitputtelijke bron van inspiratie voor zijn werk, dat zich kenmerkt door stijlelementen uit de Franse klassieke beeldhouwkunst. Een stroming, die uitgaat van universele perfecte maten en proporties. Als één van de weinige beeldhouwers in Nederland oefent Wessel het ambacht van het bronsgieten nog zelf uit.

Middenin de natuur in Dwingeloo vinden we naast zijn atelier ook de galerie en beeldentuin. U bent van harte welkom tijdens één van de exposities. Vanzelfsprekend kunt u zijn werk ook op afspraak bekijken. 

Opleiding:

• Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
• Universiteit van Massachusetts, USA (1992) (specialisatie in bronsgieten en modelboetseren)

“De natuur fascineert mij. Het inspireert me tot het creëren van dierfiguren. Vooral boerderijdieren, vogels en wild sieren mijn collectie. Een gevolg van het werken in een atelier middenin de natuur."

"Ik heb groot ontzag voor het leven. Een gevoel, dat ik met mijn mensfiguren over wil brengen. Ik probeer de gelaagdheid van het bestaan weer te geven, met de voortdurende concurrentie tussen harmonie en chaos als belangrijk gegeven." 

Delen